Trans issue after 0411 PCM Swap

Performance modifications, tips & tricks

Moderators: flyingpolarbear, Eric@PPE, VicC, James B.

Post Reply
davkenrem
Posts: 16
Joined: Sun Aug 13, 2006 7:55 pm

Trans issue after 0411 PCM Swap

Post by davkenrem »

I have a 1997 Chevy K1500 Suburban, with a new L31-R Crate engine and rebuilt 4l60e. I did a 0411 PCM Swap to add efans and tune for the cam and headers. I used a 0411 PCM from a 2002 GMC Savana 2500 with the 5.7l and a 4l80. I did a segment swap from a Chevy Express 1500 with the 5.7l and a 4L60. I brought over the trans and trans diag from the 4L60.

After the initial swap the trans shifted well other than the shift point came at a lower rpm than expected. I have not messed with those yet.

Been driving it for 3 weeks that way with no issues.

Today I made a 25 mile round trip to a friends house. About half way there the truck began to no longer shift back to first gear after coming to a stop. Seemed like it was still in OD. I would have to manually down shift into first and then take off then shift to third or OD and it would upshift fine. But at the next stop light same thing again. Got to my destination and checked trans fluid and it was full.

I let the truck set for about two hours then went to go home same thing again, about half way there no down shift at a stop.

I am very new to PCM Programming so I'm not sure if this is a PCM issue or a transmission Issue. I'm leaning toward PCM since the issue is intermittent.

Anyone have any ideas? Thanks in advance.

97k15004wd
Posts: 1158
Joined: Fri Oct 27, 2006 7:32 pm
Location: Waikikamukau

Post by 97k15004wd »

Ok, so it worked for a few weeks before this problem surfaced?

Post Reply